Pénzügy

A legnépszerűbb lakások ma – különleges megoldásokkal

Nyaralóból átalakított lakóház, téglalakás, kétszintes családi ház és panel került be a 160 ezer ajánlatból az ingatlanos toplista élére. Mindegyikben vannak olyan extrák, amelyek miatt beléjük lehet szeretni!

A Deloitte egy nemrégiben készült felmérése szerint a régióban Magyarországon a legolcsóbbak az ingatlanok, mert hogy átlagban csupán 917 euró a négyzetméterár. Vagyis a mostani árfolyammal számolva 286 ezer forintos átlagot hoztak ki. Nos, van egy jó hírünk! A Költözzbe.hu-n a hirdetők magyarországi átlagban mindössze 200 ezer forintot szeretnének kapni a lakásukért.

Igaz, ettől az átlagtól is jelentősen eltérhetnek a kínálati árak, attól függően, hogy hol van az ingatlan. De még a legmagasabb, vagyis a budapesti átlagár is mindössze 278 ezer forint négyzetméterenként. Ami nem jelenti azt, hogy csupa olcsó lakás, ház és telek lenne az oldalon. Inkább azt mondanánk, sokszínű a választék.

Az oldalon most azt néztük meg, melyik a négy legnépszerűbb eladó lakás vagy ház.

1. Hangulatos berendezéssel, falfestményekkel

Kesztölc Komárom-Esztergom megyei község, Budapesttől 39 km-re, Esztergomtól és Dorogtól 6-6 km-re található. A ház pedig a község Kalstrompusztának elnevezett üdülőövezetében van (kilátás: hegyi panoráma). Szóval nem a világ végén található, de nem is sűrűn lakott részen.

 

Aki szereti a természetet, annak ideális lehet. 60 négyzetméteres, 2,5 szobás a nyaralóból átalakított lakóház, ahol a fűtés kandallóval van megoldva. Berendezve kérnek érte 9,9 millió forintot. Nem tudjuk, a lakás tulajdonosa az a kreatív ember, aki hangulatos képeket festett a falakra, vagy sem. De nekünk ez is bejött, meg a berendezés is.

2. Mintha vadiúj lenne, akár berendezéssel együtt

Bár teljesen más stílusú, de igazán szerethető a toplista második helyezettje is, egy budai, Várfok utcai 1+2 félszobás, 68 négyzetméteres téglalakás. Az ingatlant 1941-ben építették, de ezt a lakást tavaly teljes körűen felújították, és ez nagyon is látszik a képeken. A berendezése is gyönyörű, modern, egyedi hangulatú. Az eladó egyébként hajlandó megválni ezektől is, egyedi megállapodással.

 

Berendezés nélkül az ár 25,5 millió forint. És még csak 17 napja árulják. Négyzetméterre 11 százalékkal drágább, mint a Krisztinavárosi átlagár, de a képek szerint nem is egy átlagos lakásról van szó. A ház a Bécsi kaputól 100 méterre található, a negyedik emeleten, és van lift.

3. Kerti tóval, fűthető garázzsal

A toplista első helyezettjétől nem messze, Tokodaltárón egy 96 négyzetméteres, hagyományosabb hangulatú csalási házat találunk, de itt is van jó néhány extra, amitől kedvünk támadhat megnézni. Ez a ház is jó állapotban van ránézésre, nemrégen kapott új tetőt, és kívülről szigetelést. Akinek ez fontos, száraz pince is van hozzá, meg vízforgatós kerti tó, kert és játszótér, fűthető garázs.

 

Két fürdőszoba tartozik hozzá, az egyik gőzkabinos. Ezen kívül hűtő-fűtő klímát is beszereltek. Meg nyári konyha és műhely is van. Szóval lakás, pihenésre szolgáló terek, barkácsoláshoz helyiség, kényelem mind egy helyen. A fűtés konvektoros. Két hónapja hirdették meg, 14 millió forintért.

4. Élénk színekkel feldobott panel

A szolnoki Széchenyi városrészben található felújított, szigetelt, és új nyílászárókkal is ellátott (panelprogram) panel rezsije az eladó szerint igen alacsony. Az 51 négyzetméteres lakásból szerintünk szintén sikerült némi egyedi hangulatot kihoznia a tulajnak.

 

Legalábbis nekünk ez jött le a két szobánál alkalmazott merész színekből. Mint látható, az egyiknek élénkzöld a fala, spotlámpás álmennyezettel. A másiké pedig gyönyörű lila. A lakás a negyedik emeleten van, de azt nem írják, liftes-e a ház. Még csak egy hete hirdették meg, de máris engedtek az árból százezer forintot, így most 5,45 milliót kérnek érte. Egy hangyányival (3 százalékkal) még így is többet kérnek négyzetméteréért, mint az átlagos helybéli lakáseladók. Ami még fontos: azonnal beköltözhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik