Pénzügy

Tíz igazán ciki kérdés az állásinterjún

Tudják, amikor köpni-nyelni nem tudunk, nemhogy válaszolni. Igaz történetek alapján készült az összeállítás.

Az About.com és az Inc.com olvasói igaz történeteket osztottak meg arról, amikor a felvételin hirtelen sarokba szorítva érezték magukat. Ezeket gyűjtötte csokorba a Profession.hu.

Íme a top legkínosabb kérdések, megjegyzések, ahogy a jelentkezők elmesélték:

Álláskeresés

1. Nemrég váltak el útjaink a férjemmel és az interjúztató rákérdezett, hogy gyermekkoromban miért költöztem másik országba. Elmondtam, hogy még fiatal voltam, amikor a szüleim elváltak, engem pedig az édesanyám magával vitt az új lakóhelyünkre. A felvételiztető, arcán grimasszal így szólt: “Elvált szülők, maga pedig külön él a férjétől, mi a baj Önnel?”

2. Fizioterápiás kezelések tanítására szakosodott iskolában voltam állásinterjún, amikor a felvételiztető férfi a beszélgetés végén arra volt kíváncsi, milyen italra hívnám meg a bárban és miért?

3. Az állásinterjú közben a menedzser-asszisztens két mondat közé odaszúrta: “Nem tudom, milyen a kapcsolati státusza, de nagyon sok egyedülálló férfi dolgozik a cégnél.”

Fotó: Thinkstock

4. A HR-es azt kérdezte: “Ha lajhár lenne, egy fára vagy egy házra mászna fel inkább, és miért?

5. Az interjúztató a beszélgetés végén felajánlotta az állást, majd így szólt: “Gratulálok, Ön az első női producer, akit valaha felvettünk!” Pár másodpercig büszkének éreztem magam, majd hirtelen elgondolkodtam, mit is árul ez el a cégnél uralkodó állapotokról. Napokkal később átigazoltam a konkurenciához.

6. “A felvételiztető arra volt kíváncsi, mit szólnék, ha egy ital mellett folytatnánk a beszélgetést az állásinterjú után.”

Ha kíváncsi, mivel borzolták még az interjúztatók a jelentkezők idegeit, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik