Pénzügy

A világ legdrágább parkolóhelye 254 millióba kerül

Egy New York-i luxusapartman garázsában hirdetik eladásra a parkolóhelyeket.

Egyenként egymillió dollárért (mintegy 245 millió forintért) kínálnak eladásra parkolóhelyeket New Yorkban a Soho egyik épülő luxus apartmanépülete alatt – írta az MTI.

A tíz parkolóhely – amelyek ára egyenként egy tipikus amerikai otthon tízszeresének felel meg – a Crosby Street 42-es szám alatt vásárolható meg.

“Mindenki, aki Manhattanben lakik és van autója, tudja, milyen különleges dolog a városban való parkolás. Nyilvánvalóan hatalmas a kereslet és elenyésző a kínálat” – fejtette ki Shaun Osher, a CORE ingatlanügynökség képviselője.

A hétemeletes, tízlakásos épület tulajdonosai Osher várakozása szerint le fognak csapni a parkolókra. A német származású Annabelle Selldorf által tervezett épületben a lakások, amelyek mindegyike saját lifttel rendelkezik, nyolcmillió dolláros (2,5 milliárd forintos) árról indulnak.

A hozzájuk tartozó 14-19 négyzetméteres parkolóhelyeket – amelyeket többek között raktárral és elektromosautó-töltővel is felszereltek – 99 éves bérleti szerződéssel kínálják a bérlőknek, akik jogosultak lesznek arra, hogy átadják vagy eladják helyeiket az épület más lakóinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik