Pénzügy

Ők a világ leggazdagabb, milliárdos csemetéi

Saját istálló és légitársaság, 16 milliárdos esküvő és Harry herceg barátsága. Így élnek a dúsgazdag üzletemberek gyerekei, akik nemcsak vagyonosak, de szépek is.

Sofia Abramovics

Roman Abramovicsnak, a világhírű orosz mágnásnak öt gyermeke van. Sofia a legidősebb, ő most 19 éves, és Abramovics előző házasságából származik. Édesanyja stewardesseként dolgozott az orosz Aeroflotnál, amíg hozzá nem ment Abramovicshoz. Sofia jelenleg egy hatalmas kastélyban él Irina nevű édesanyjával az angliai Hampshire grófságban, és egyelőre a lovaglásnak szenteli az életét. Saját istállója van, és több neves angliai díjugrató versenyen is indult, ahol szép helyezéseket ért el.

Fotó: Instagram

Vanisha Mittal

A 34 éves Vanisha édesapja Lakshmi Mittal acélgyáros, India második leggazdagabb embere. A család vagyonát a Forbes 15 milliárd dollárra (3590 milliárd forintra) becsüli. Amikor Vanisha férjhez ment 23 éves korában egy indiai befektetési bankárhoz, apja a világ legdrágább esküvőjét adta nekik nászajándékba. A hat napon át tartó ünnepség 70 millió dollárba (16 milliárd forintra) került egy Párizs melletti kastélyban (friss hír, hogy a pár idén júniusban elvált egymástól). Vanisha a legnevesebb üzleti iskolákat végezte Londonban, és jelenleg apja egyik vállalatánál igazgató Londonban. A lány híres jótékonykodásairól, több millió dolláros programokat indított, melyek a vidéken élő szegény indiaiaknak adnak munkát.

Fotó: Europress

Aerin Lauder

A képen látható, 43 éves hölgy Estée és Joseph Lauder, a világhírű francia kozmetikai vállalat alapítóinak unokája. A család vagyonát a Forbes 3,9 milliárd dollárra (933 milliárd forintra) becsüli. A hölgy korábban hosszú ideig kreatív igazgatóként dolgozott a családi cégnél, ám 2012-ben elindította saját luxus kozmetikai márkáját. Ékszereket, kiegészítőket, napszemüvegeket gyárt. Jelenleg Londonban él, és nagy mecénása a művészeteknek. Számos világhírű múzeum alkalmazza szakértőként.

 Fotó: Europress

Ariana Rockefeller

A 31 éves Ariana szépunokája a neves amerikai olajmágnásnak, John. D. Rockefellernek. A család vagyonát 3 milliárd dollárra (718 milliárd forintra) becsülik. Ariana a Columbia Egyetemen diplomázott, és jelenleg Brazíliában él, ahol önkéntesként dolgozik egy általános iskolában, egy civil szervezet alkalmazottjaként. Férjével 2010-ben házasodtak össze a nyilvánosság teljes kizárásával.

 Fotó: Europress

A Branson testvérek

Richard Branson, az egyik legismertebb brit vállalkozó, akinek légitársasága, lemezkiadó cége is van. Vagyonát 5 milliárd dollárra (1200 milliárd dollárra) becsülik. Boldog családi életet él, két gyermeke van. Holly nevű lánya 32 éves, egészségügyi főiskolát végzett 2007-ben. Utána egy londoni kórház szociális munkása volt, ám egy évvel később mégis úgy döntött, hogy beáll a családi vállalkozásba dolgozni. Sam, a 29 éves fiú Oxfordban végzett, és sokáig dokumentumfilmes volt, de később ő is csatlakozott a családi céghez. Sam a brit királyi családhoz tartozó Harry herceg legjobb barátja, esküvőjén számos híresség és maga a királyi család is képviseltette magát.

 Fotó: Europress

 

(Business Insider)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik