Pénzügy

Nyugdíjas számlák – sorra szüntetik meg a bankok

A bankszámlacsomagok átszabásának több nyugdíjas ajánlat is áldozatul esett.

Az utóbbi hónapokban megszüntette az Erste, a CIB, valamint egy hónappal ezelőtt az MKB is az idősekre szabott számlacsomagjait – figyelt fel rá a Pénzcentrum.hu. Így jelenleg információik szerint K&H-nál és az FHB-nál lehet kifejezetten a nyugdíjasok igényeire és élethelyzeteire szabott csomagot igényelni.

A portál azt is megnézte, hogy egy átlagos 105 ezer forintos nyugdíj és az idősek bankolási szokásait figyelembe vevő tranzakciók (havi egy átutalás, két csoportos beszedés, öt kártyás vásárlás, két ATM-es készpénzfelvétel) mellett melyik banknál találják az érintettek a legolcsóbb ajánlatot.

Táblázatukban 10 bank ajánlatát hasonlították össze. Ezek közül a legkedvezőbb éves szinten kevesebb mint háromezer forintos kiadást jelenthet a nyugdíjasoknak. Ha kíváncsi, hol milyen költségekre számíthat, kattintson!

A lap egy korábbi cikkében arra is kitért, hogy tavaly óta már több nyugdíjas kéri számlára a pénzét, mint ahányan a postást várják. Ehhez képest is meglepő, hogy a bankok sorra szüntetik meg a számlákat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik