Pénzügy

Naponta repülhetünk Dubajba

Napi járatot indít október 27-től a dubaji székhelyű Emirates légitársaság Budapest és Dubaj között.

Szijjártó Péter még a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraként jelentette be, hogy a vállalat ügyfélszolgálati központot hoz létre Budapesten, amely 300 új munkahelyet hoz majd létre. Az akkor folytatott megbeszélések és a magyar kormány pénzügyi támogatásairól szóló tárgyalások után döntött az Emirates úgy, hogy közvetlen járatokat indít Budapestről – idézi az MTI Fülöp Juditot, az államtitkárság sajtófőnöke.

Szijjártó Péter a közlemény szerint elmondta: “a közvetlen légi járatnak azért van kiemelt jelentősége, mert az Egyesült Arab Emirátusok az arab világban a legfontosabb gazdasági partnerünk, de a kereskedelmi kapcsolatok még mindig nagyban függnek a nemzetközi vállalatok termelésszervezési döntéseitől. Ezért kell a kis- és közepes vállalkozások súlyát növelni és a közvetlen elérhetőség, jelen esetben a légi közlekedés is ennek az egyik alapfeltétele.”

A járatok Dubajból helyi idő szerint 8.20-kor indulnak és 11.35-kor érkeznek Budapestre, majd 15.05-kor indulnak vissza és 23.30-kor érkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik