Pénzügy

Orbán: a diktatúra nem a mi műfajunk

A magyar vállalkozó szellem, szereti a szabadságot, a diktatúra a magyaroknak nem áll jól – mondta Orbán Viktor egy húsüzem avatóján.

A kormányfő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport üzemavatóján.

Ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát – mondta Orbán Viktor. Kiemelte, hogy száz magyar dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások (kkv) adnak kenyérkereseti lehetőséget. Ezért “saját nemzeti célunknak és érdekünknek kell tekinteni, hogy a magyar vállalkozó szellemet képviselő kkv-k sikeresek lehessenek”.

A kormányfő vállalkozó nemzetnek nevezte a magyart, – mint mondta -, “azért vállalkozunk, mert szeretjük a szabadságot, akkor teljesítünk jól, ha mi dönthetjük el, hogy mibe vágjuk a fejszénket, ha mi irányítjuk a sorsunkat. (…) A diktatúra nem a mi műfajunk, van, akinek az jól megy, a magyaroknak nem áll jól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik