Pénzügy

120 ezer mínusz a hónap végére

Belicza Bea
Belicza Bea

szocioriporter. 2014. 06. 30. 06:51

Igény van a jövedelempótló biztosításokra, a cégek folyamatosan újítanak.

Korábban a témában:

Újabban már a folyószámla hitelkeretére is lehet törlesztési biztosítást kötni, amely az ügyfelek részére haláleseti, baleseti egészségkárosodási és munkanélküliségi fedezetet nyújt – számol be róla a Világgazdaság.

A lap hétfői cikke szerint Magyarországon körülbelül 450 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak, vagyis minden egyes háztartás 120 ezer forint körüli mínuszba kerül a hónap végére a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint.

A jövedelempótló biztosítások piaca nagyjából egy évtizedes múltra tekint vissza, több biztosító is foglalkozott ezzel, a válság éveiben azonban számos cég kivonult a piacról.

A kárkifizetések a válság csúcspontján tetőztek ezeknél a biztosításoknál, azóta a Cardif tapasztalatai szerint javult a helyzet, csökkent a kárhányad, az elmúlt két évben pedig stabilizálódott a szintje.

A cik szerint a Groupama Garanciánál is megérezték a korábbi években megemelkedő munkanélküliségi ráta hatását, a törlesztési vagy életszínvonal-biztosítással rendelkező ügyfeleknek nagyobb számban kellett kártérítést fizetni keresőképtelenség vagy munkanélküliség miatt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.