Pénzügy

Ötszörös árkülönbség lehet a balatoni strandoknál

A balatoni strandok egy része nem drágított tavaly óta, de ez nem általános – derül ki az Azénpénzem.hu áttekintéséből, amelyben kitérnek nemcsak arra, hogy melyik a legolcsóbb és a legdrágább strand, hanem arra is, milyen speciális elemek vannak az árazásban. Például nem mindenhol van diákjegy, így ahol nincs, a 14 éven felüli tanulóknak a drágább, felnőtt jegyet kell megvenniük. Nyugdíjaskedvezményt sem találtak mindenhol.

A másik, hogy egyes üzemeltetők „büntetik” azt, aki az egészségi ajánlásokat figyelembe véve a legmelegebb dél körüli órákban hazamegy a strandról. Vagyis a többszöri belépésre jogosító jegyért felárat kérnek. Máshol színes napi karszalagot használnak, és nincs felár.

Csaknem ötszörös különbség

És jöjjön a két végpont. A portál összesítése szerint a fizetős helyek közül a balatonfüredi Esterházy strandon kerül a legtöbbe egy kétgyerekes családnak a belépő (14 év feletti gyerekekkel), ha napközben elhagyják a strandot, és később visszatérnek: 4680 forintba.

Ugyanők ha inkább a fövenyesi strandon lazulnak, akkor mindössze napi ezer forintból úszhatják meg a belépőt. Így jön ki a csaknem ötszörös különbség. A füredi belépő akkor lehet olcsóbb, ha a gyerekek 14 év alattiak, és így családi jegyet tudnak venni a szülők. Azonban így is háromszor annyiba kerül a program (3130 forintba), mint a legolcsóbb helyen.

A szabadstrandokról és a fizetősökről is érdemes még a Balatontipp.hu-n tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik