Pénzügy

Elstartol a szállodai voksvadászat

Mostantól lehet voksolni az Év Szállása versenyen, mely tavaly 200 ezer belföldi vendéget mozgatott meg.

A 2014-es megmérettetésen közel 14 ezer szálláshely, illetve hazai település indul automatikusan. A zsűri a november 6-ig beérkező szavazatok alapján választja ki a legjobb szálláshelyeket és a turisztikai szempontból legvonzóbb települést.

Három új kategóriában is versenyezhetnek

Tavaly 200 ezer vendég szavazata alapján, közel 12 ezer szállásadó közül választották ki az Év Szállása versenyben a legjobb szálláshelyeket, emellett megválasztották a legvonzóbb, illetve legtöbb fejlesztést végrehajtó belföldi turisztikai célpontot is. Idén három új kategóriával bővül a díjazottak köre: a legromantikusabb, a leginkább családbarát, valamint a legjobb külföldi szálláshely is díjat nyer.

Támpontot adhat az utazáshoz

„A belföldi online szállásfoglalás legnagyobb részét a családos utazók adják, ezenfelül sokan keresik a romantikázásra alkalmas szálláshelyeket. Számukra szeretnénk támpontot adni az újonnan létrehozott tematikus díjakkal” – mondta Szigetvári József, az Év Szállása versenyt elindító Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Így dől el, ki a legjobb

A most induló megmérettetésen három fő kategóriában választják ki a legjobb szálláshelyeket: a valós tapasztalatokat tükröző vendégvélemények alapján a minőségi, az interneten leadott szavazatokat összesítve a népszerűségi, míg a szakmai zsűri megítélése alapján a szakmai fődíjak kerülnek átadásra.

A zsűrit idén Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója, Pataki Zita, az RTL Klub időjósa, Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója, Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szántó Zoltán, a Turizmus Trend főszerkesztője, valamint Hegedűs Attila, a BDO ügyvezető igazgatója képviseli.

2013-ban:

Az eredményhirdetés a november 27-ei díjátadón lesz. A díj a presztízsértéken túl konkrét anyagi előnyökkel is jár. A tavalyi győztesek az elmúlt időszakban átlagosan 50 százalékkal növelték forgalmukat” – tette hozzá Szigetvári József.

2013-ban egyébként Hajdúszoboszló lett az Év Turisztikai települése, Nyíregyháza kapta az Év Feltörekvő Turisztikai Települése címet, míg a szálláshelyek körében az abszolút nyertes a Családi Wellness Hotel Gyula lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik