Pénzügy

Kiderült: itt él a legtöbb milliomos

A világ háztartásainak kicsivel több mint egy százaléka dollármilliomos. És csaknem 3 millióval többen vannak ők, mint egy éve.

Tavaly év végén már 16,3 millió milliomos háztartás volt a világon, és évről évre többen vannak – írta a Portfolio.hu a BCG kutatása alapján. Ők azok, akik legalább egymillió dollárnyi vagyonnal rendelkeznek.

Tavaly

Itt él a legtöbb milliomos

Az talán nem meglepő, hogy a legtöbb milliomos az Egyesült Államokban van, és itt bővült a leginkább (1,1 millióval a számuk). De nem itt élnek a legsűrűbben a milliomosok, hiszen náluk a lakosság 5,9 százaléka tartozik ebbe a kategóriába, így az USA ebben a listában csak a hetedik helyet szerezte meg. 
A háztartások számához viszonyítva a legtöbb milliomos Katarban él, náluk 17,5 százalék tartozik ebbe a kategóriába. Svájc a második, Szingapúr pedig a harmadik helyezett – mindkét országban még 10 százalék feletti a milliomos háztartások aránya.

Multimilliomosok

S hogy hol van a legtöbb multimilliomos? Vagyis azok a háztartások, amelyeknek 100 millió dollárnál is nagyobb a vagyonuk? Itt megint az USA a listavezető. Viszont Hongkongban a legnagyobb azoknak a háztartásoknak az aránya (16,8 százalék), ahol ilyen jól fut a szekér.

Az is kiderül a kutatásból, hogy a három kategória közül a leggazdagabbak vagyona nőhet a leggyorsabban. A multimilliomos háztartásoknál 9 százalékos lehet a vagyongyarapodás a jövőben, a milliomosoknál átlag 7,7 százalékos, és azoknál, akik kevésbé tehetősek csak 3,7 százalékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik