Pénzügy

Pataky Attila háborút indított

Pert indított a bankja ellen Pataky Attila, aki svájci frankos hitele kapcsán vádolja csalással a pénzintézetet.

Az Edda frontemberének elege lett abból, hogy a pénzintézet – állítása szerint – „évek óta packázik vele a svájci frankos hitele miatt” – írta a Blikk.hu. Az énekes 45 millió forint hitelt vett fel öt évvel ezelőtt, majd később egy baráttól kapott 8 millió forinttal átváltott forinthitelre. Most viszont jogi úton követeli vissza a pénzintézettől a szerinte jogtalanul beszedett kamatokat.

„Ez az egész egy virtuális csalás. Egy banki bűnözés, mert romlott terméket adtak el. Bepereltem a bankomat, mert nem az történt, amiben megegyeztem velük. Azt szeretném elérni, hogy fizessék vissza azt, amivel lenyúltak, és térjünk vissza az eredeti megállapodáshoz. Vissza a kamatokkal, amit befizettem” – mondta a Blikknek Pataky.

Az énekes öt éve fizeti a hitelt, és az előtörlesztés ellenére is még mindig 28 millióval tartozik, aminek visszafizetése nehézségeket okoz neki. „Még én sem tudom, hogyan fizetem vissza ezt a pénzt. Kíváncsi vagyok, hogy a Kúria tesz-e valamit, vagy másodszor is elárulja a nemzetet” – tette hozzá Pataky.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik