Pénzügy

Százezer forint is múlhat ezen

A bankváltással jó esetben megtakarítást érhetünk el. Sokat. De rengeteget bukhatunk is, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Egy jól megválasztott bankszámlával százezreket lehet megtakarítani. De az elkapkodott váltás miatt ma már ugyanennyit veszthet is valaki – derül ki az Azénpénzem.hu elemzéséből.Hogy miért? Egyre több banknál lehetnek sokkal kedvezőbb díjak a régi, mint az új ügyfeleknek.

Gigabírság

Idősávos húzás

A cikkben kitérnek rá, meylik bank hogyan csomagolta újra az ajánlatait, és ez mibe fájhat az ügyfeleknek. Azonban talán ennél is izgalmasabbak azok a változások, amelyek első ránézésre nem is látszanak. Csomagon belül is megjelentek ugyanis a díjkülönbségek – a régi ügyfelek javára.

Ezek az úgynevezett idősávos feltételek. Vagyis amikor a bank azt mondja, akinek x idő előtt már volt szerződése, annak bizonyos szolgáltatásokat olcsóbban ad, mint azoknak, akik később szerződtek. Ami valahol azt is jelenti, hogy a bankok végre becsülik a hűséget.

Banki díjak

Trükkös

A gond az (és erre érdemes odafigyelni), hogy a közvetítők az új belépők díjainak összehasonlítása alapján próbálnak rábeszélni minket a bankváltásra. Holott lehet, hogy régi ügyfélként kedvezőbbek a díjaink, de nem biztos, hogy ezt tudjuk.

Hogy mekkora különbséget jelenthet ez, arra is hoz példát a cikk. Ez alapján állítják: a remélt megtakarítás helyett akár százezer forintos pluszkiadást is összehozhatunk, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik