Pénzügy

Lerabolják hó elején az ATM-eket

Mióta bevezették az ingyenes készpénzfelvételt, állítólag többen tapasztalták, hogy nehezebb megfejni az ATM-eket.

A fizetés utáni első napokban tapasztalta az Index egyik olvasója, hogy hiába próbált pénzt felvenni, ilyen-olyan okok miatt nem sikerült neki, vagy csak nagyon nehezen, körülményesen, pl. ezresekben adta ki a gép a kért összeg felét.

A lap mini közvélemény-kutatása szerint hasonló tapasztalatról számoltak be az agglomerációban vagy kisebb településen élők is. Logikus volt a következtetés: az ingyenes készpénzfelvét lehet a ludas.

Készpénz

A bankok szerint

A bankkat is megkérdezték, de közülük több intézmény is úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem tapasztaltak gondokat. Vagyis szerintük a bankjegykiadó automaták nem lettek üresebbek a kormányintézkedés óta.

A cikkből az is kiderült, hogy azért a bankok is számítottak arra, esetleg kiürülhetnek az ATM-ek, s ezért közülük többen változtattak a feltöltési gyakorlatukon. Magyarul többször, és több pénzt biztosítanak. És persze ahogy eddig is, figyelemmel kísérik a fogyást, és ahhoz igazítják a töltést.

Imádjuk

Magyarországon eddig is irdatlan nagy volt a készpénzforgalom, és ez bizony jó sokba is kerül. Mindnyájunknak úgy évi 30 ezer forintba, még ha erről nem is tudunk. Az ingyenes pénzfelvételi lehetőség pedig ha lehet, erre még rá is tett egy lapáttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik