Pénzügy

Felfedte titkát a magyar szexmilliárdos

Felröppent a hír, hogy Gattyán György az adóhivatal vegzálása miatt költöztette el külföldre cégeinek egy részét. Az üzletember most elárulta, mi az igazság.

A Docler Holding az ország egyik legsikeresebb informatikai vállalkozása, de nemcsak ezt a céget jegyzi Gattyán György, hanem például a Jasmin.com szexoldal is az övé. Korábban azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy azért kell elvinnie Magyarországról a cégeit, így a Doclert is, vagyis az aranytojást tojó tyúkot, mert ha itt marad a vállalkozás, akkor „belehal”.

Elterjedt annak a híre is, hogy a NAV „zaklatja” őket, s hogy talán emiatt is jobbnak láthatták külföldön folytatni. Erről is kérdezte a Napi.hu interjújában az üzletembert.

Váltani kellett

Gattyán a lapnak azt mondta, nem tekinti zaklatásnak, hogy az adóhatóság vizsgálódik náluk. Szerinte természetes, hogy egy nemzetközi vállalatcsoportra jobban odafigyelnek. A vizsgálat egyébként még nem zárult le, de mivel korábban semmilyen elmarasztalást nem kaptak, a tulajdonos nem aggódik.

Kijelentette, hogy egyáltalán nem emiatt a vizsgálat miatt költöztette alkalmazottai egy részét Luxemburgba, illetve Los Angelesben sem ezért nyitott irodát. (A Docler irodaház már üres.) Hanem azért, mert az informatikai cégből mára már inkább médiaipari vállalat lett, amelynek nemzetközi megjelenéséhez váltani kellett.

Mitől függ?

Nem az árbevételtől teszi függővé egyébként, hogy melyik cégét tartja itthon, és melyiket viszi külföldre. Hanem attól, hogy az adott vállalatok képesek-e Magyarországon tovább fejlődni, vagy ehhez más európai vagy tengerentúli környezetre van szükségük.

Azok a cégek maradtak Magyarországon, amelyek elsősorban az itthoni piacokra termelnek.

Az interjúban felvetették, hogy egyes vélemények szerint csökken a Jasmin.com népszerűsége, és ezzel értéke is. Gattyán azonban egészen másképp látja ezt. Szerinte természetes az internetes üzletben, hogy ingadozó a látogatók száma. Az oldalt folyamatosan fejlesztik, új termékeken is dolgoznak, így nem aggódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik