Pénzügy

Erre számíthat, ha van autója

A parlament elé terjesztett iparági javaslatcsomagban számos olyan elem szerepel, amit megváltoztathatja a gépkocsizók életét.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és az Autós Nagykoalíció (ANK) több, az autósokat, szervizeket, kereskedőket és importőröket is érintő témával készült az új parlamenti ülésszakra. Ebben részben adózási ügyek is szerepelnek.

Közben pedig

Mi változhat?

Az országgyűlés elé terjesztett javaslatcsomagban a Napi.hu áttekintése szerint szerepel többek között, hogy beindítanák a roncsautóprogramot, korlátoznák a leginkább környezetszennyező autók behozatalát és megpróbálnák visszaszorítani az áfacsalásokat.

Ezenkívül cél lenne az óratekerések hatékonyabb kiszűrése is, illetve a feketén működő szervizeket is hátrányba hoznák. Eltöröltetnék továbbá a teherautók vagyonszerzési illetékét, és rendszámot tetetnének a robogókra is. S azt is el szeretnék érni, hogy a hipermarketek is kötelesek legyenek visszavenni a fáradt motorolajat.

A lap azt is írja: a javaslatok egy része – alapvetően a tavaszi ülésszak elé terjesztettek – teljesen kidolgozott, így elvileg csak a politikán múlik, hogy melléáll-e, míg másik részük még csak az iparági egyeztetések fázisánál jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik