Pénzügy

Egyesül az Aranykor és az ING

Mindkét szervezet jóváhagyta, így július 1-jével egyesül az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár és az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár.

A fúzió az ING-, és az Aranykor-pénztár tagjai számára sem jelent lényegi kondícióváltozást, a havi tagdíj mértéke nem változik, az online pénztári szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek. Az ügy előzménye az, hogy az ING két nyugdíjpénztárának küldöttgyűlései múlt kedden úgy határoztak, hogy beolvadnak két másik pénztárba. Az ING Magánnyugdíjpénztár a Horizont Magánnyugdíjpénztárba, míg az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár az Aranykorba olvad.

Mindkét fúzióhoz hozzá kell járulnia az átvevő pénztárak közgyűléseinek, illetve küldöttgyűléseinek is. A Horizont küldöttgyűlés május 5-én lesz, míg az Aranykor hétfőn tartotta közgyűlését. Az ING azzal magyarázta a nyugdíjpénztárak feladását, hogy a szabályozási környezet elmúlt években történt változásai miatt az ING nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, az ING Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. ez év június 30-án megszünteti tevékenységét. Így a pénztáraknak határozniuk kellett, hogyan folytassák működésüket.

A Horizont a pénztártagok száma alapján a múlt év negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magánnyugdíjpénztári piacon. A fúzióval kapcsolatban sem az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztári, sem az ING tagoknak semmi teendője nincs, a változások plusz költséget nem jelentenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik