Pénzügy

A Horizontba olvad az ING

Az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése úgy döntött, június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, ha a Horizont küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot.

A pénztártagoknak a változás nem jelent plusz költséget, és adminisztrációs teendőjük sincs – tájékoztatta az ING az MTI-t. A döntés hátterében az áll, hogy a szabályozási környezet elmúlt években történt változásai miatt az ING nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, az ING Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. 2014. június 30-án megszünteti pénztárszolgáltató tevékenységét, ezért a pénztárnak határoznia kellett, hogyan folytassa működését.

A megoldásra több alternatíva is felmerült. Az egyetlen hosszú távon fenntartható megoldásnak a beolvadás bizonyult, a legkedvezőbb ajánlatot pedig a piaci szereplők közül a Horizont Magánnyugdíjpénztár tette, amely a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magánnyugdíj-pénztári piacon – mutatott rá közleményében az ING.

A Horizont 12 ezer taggal rendelkezik és mintegy 29 milliárd forint vagyont kezel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik