Pénzügy

Így lesznek nyitva a boltok húsvétkor

Praktikus infók a bevásárláshoz, ügyintézéshez - és hogy mi van nyitva az ünnepnapokon.

Az ünnepekre való készülődésben az a jó, hogy az amúgy is feltorlódott feladatok elvégzését sok esetben még az üzletek nyitva tartása is megnehezíti. Ezért érdemes még ma vagy holnap, a fürtökben lógó embertömegben előre bevásárolni és ügyet intézni.

Vásároljon be!

Szombaton még minden a szokásos szombati menetrend szerint lesz nyitva.

Hivatalosan szünnap viszont a húsvét vasárnapja és a hétfője, ekkor az éjjel-nappaliktól eltekintve majdnem minden üzlet zárva lesz. Így a Tesco és más hipermarketek sem lesznek nyitva. A bankok és a plázák sem. (Bár a mozik és az éttermek nyitva lehetnek.)

Keddtől ismét visszaáll a normális nyitva tartás.

Csekkeit adja fel!

Hasonlóképpen működik a Magyar Posta is, tehát vasárnap és hétfőn nem lesz egyetlen posta sem nyitva. Ugyanakkor szombaton és a húsvétot követő kedden meghosszabbított nyitva tartás lesz a Fogarasi úti postán.

Lottózni azért lehet

A Szerencsejáték Zrt. lottózói sem lesznek nyitva a két ünnepnapon, de az online rendszerben azért lehet majd fogadásokat kötni. Az önkéntes adózást nem tiltja az állam.

Tankoljon fel cigiből!

A nemzeti dohányboltok ünnepi nyitvatartásáról nem készült összesítés, de az ND Zrt. honlapján létezik egy olyan eszköz, amivel rá lehet keresni az éppen nyitva tartó üzletekre. A dohányosok azonban alighanem biztosra akarnak menni, így jobban teszik, ha még szombaton beszerzik a háromnapi adagjukat.

Művelődjön, fürödjön, pihenjen!

A Várban, a Magyar Nemzeti Galériában nyitva lesznek a kiállítások az ünnepnapokon is, kedden viszont csak az időszaki kiállítások lesznek. Itt egyébként program és vásár is lesz Húsvéti Sokadalom néven. Nyitva lesz a Szépművészeti és sok más múzeum is.

A gyógyfürdők közül is sok lesz nyitva. Itt tájékozódhat erről részletesen.

Húsvét vasárnap nyitva lesz a Noé Állatotthon, szintén programmal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik