Pénzügy

Erre figyeljen, ha multinál szeretne dolgozni!

Íme, melyik nagyvállalatok keresnek éppen embert, mit ajánlanak, és mit kell tennie ahhoz, hogy minél nagyobb eséllyel kerüljön be hozzájuk.

Multinacionális cégeket keresett meg a Napi.hu, hogy megtudja, hol terveznek idén létszámbővítést. A Mercedesnél, az Audinál, a Hankoknál, a Lildnél, az Auchannál például biztosan lesz felvétel, és a Siemensnél is valószínű. Hasonló a helyzet a Phillip Morrisnál és a Telenornál is.

A cikkben azt is leírják, milyen területre várnak az egyes cégek jelentkezőket és hogy hol lehet információt találni a meghirdetett pozíciókról. De a legizgalmasabb talán az, hogy arról is alaposan kifaggatták a cégeket, mire harapnak. Vagyis mik azok a dolgok, amikkel elvághatja magát a jelentkező, és melyek azok, amik segíthetik a bekerülést. Íme néhány szempont.

Piros és fekete pontok

Több cég is megemlítette a negatívumok között, hogy a jelentkezőkből sokszor hiányzik a motiváció.

Állásinterjún

Úgy tűnik, a célzott álláspályázatokat még a fizikai munkakörökben is szeretik. Abszolút nem díjazzák viszont, ha valaki az összes meghirdetett pozícióra jelentkezik.

Az is fontos, hogy a pályázó készüljön fel a felvételi beszélgetésre, legyen tisztában a képességeivel, azzal, hogy mit szeretne.

Nem meglepő, hogy nem veszik jó néven, ha valaki túlfényezi magát (pl. nyelvtudás) az önéletrajzában, vagy a megadott elérhetőségen nem tudják vele felvenni a kapcsolatot.

Az sem túl előnyös, ha valaki az előző munkaadóját szidja. Kérdezni viszont szabad. Sőt!

További tippekért kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik