Pénzügy

Olcsó is lehet a gyerekszoba

FN24
FN24

2014. 04. 09. 11:20

A kisbaba érkezése hatalmas öröm, és jókora kiadás is lehet. De utóbbi nem feltétlenül kell, hogy így legyen.

Korábban a témában:

A gyerekvállalás szép dolog, viszont sokan azért halogatják, mert úgy gondolják, irreálisan magas költséggel jár a család új tagjának fogadása. Különösen igaz lehet ez akkor, ha nincs a „háznál” olyan rokon, akitől örökölhetőek lennének a kinőtt ruhák, baba-kellékek. A csecsemőholmikra szakosodott üzletek pedig magas árakon adjhaták termékeiket, mert tudják, hogy a szülők a legjobbat akarják újszülött gyermeküknek, és inkább magukon spórolnak, minthogy csemetéjüktől vegyenek el.

A Jófogás.hu utánajárt, mennyibe kerül egy komplett gyerekszoba a neten. Azt derítették ki, hogy nem feltétlenül kell csillagászati összegeket elkölteni az újszülött érkezésekor. Már egy havi nettó minimálbérnél is kevesebből összeállítható a kicsi első lakosztálya.

Nélkülözhetetlen bútorok

A babának valahol aludnia kell, nem lehet folyton a szülei ágyában, mert az anyukának is jár a jól megérdemelt pihenés. Egy pelenkázórésszel, tárolópolcokkal rendelkező rácsos babaágy már 15 000 forintért található az apróhirdetések között, akkor, amikor bolti ára 20 ezer forinttól akár 179 ezer forintig is elmehet. A háromrészes babaágyneműt pedig 4 ezer forintért lehet megvásárolni, a fürdetéshez nélkülözhetetlen babakádat pedig akár 2 000 forintért is beszerezhető.

Rugdalózó és társai

Nem kell okvetlenül divatoznia egy babának, hogy csipkés-e a rugdalózó gallérja vagy nem, az számára lényegtelen. Innen nézve nem lőhet mellé az ember, ha egy ötvendarabos csomagot vásárol a bolti ár töredékéért.

Sőt, ha igazán szemfülesek vagyunk, akkor akár ingyen is hozzájuthatunk néhány nélkülözhetetlen darabhoz. Ami az egyik családnak felesleges, az a másiknak valóságos kincs.  Egy babaruha egyébként újonnan, a boltból vásárolva 300 és 8 ezer forint körüli összegért kapható.

Úton

Nagyon fontos, hogy friss levegőn legyen a gyermek, ám egy babakocsi is kerülhet annyiba, mint egy olcsó használtautó. Egy 3 funkciós babakocsit – ami sport-babakocsivá alakítható, mélykocsi része pedig mózeskosárként is használható – ezzel szemben már kevéssel 20 ezer forint felett is találhatunk.

Mindent egybevetve, 20 perc böngészés után akár 50 000 forintból összeállítható a gyerekszoba és a legfontosabb kellékek, amelyeket a kis jövevény érkezése előtt feltétlenül be kell szerezni.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.