Pénzügy

Nehezebb lesz külföldön dolgozni

A német kormány a szociális juttatásokkal visszaélő bevándorlók miatt szigorítaná az EU-ból érkezők munkavállalókra vonatkozó szabályokat.

Ubiós munkavállalás

Jelenleg a németeknél nincs korlátja annak, hogy egy uniós polgár meddig tartózkodhat az országban. A jövőben azonban 3 hónapban korlátoznák az álláskeresésre rendelkezésre álló időt – tudta meg a Napi.hu.

S ez egyben azt is jelentené, hogy azoknak, akik ennyi idő alatt nem találnak állást, és segélyre szorulnának, távozniuk is kellene.

EU-s bevándorlás

Túl sokan jönnek, akik kihasználják a rendszert

Az ok, hogy túl sokan érkeznek állításuk szerint munkakeresési szándékkal, de adottságaik (például a nyelvtudás hiánya) miatt sokuknak esélyük sincs, hogy elhelyezkedjenek – hivatkozik a lap a Süddeutsche Zeitungra, amely az év elején felállított tárcaközi bizottság jelentését vesézte ki, amelyet szerdán tárgyal a kormány.

Ezen kívül a visszaélések visszaszorítása végett adószámhoz kötnék a családi pótlék kiutalását is. Akik pedig megpróbálják kijátszani a jóléti szabályokat, azokat ezentúl kiutasítanák az országból. 
A bevándorlási probléma egyébként 6-7 nagyvárosban jelent igazán gondot.

A németeket is megreguláznák

Másik oldalról is megközelítik a bevándorlás kérdését: emelnék azoknak a németeknek a büntetését, akik kihasználják a kiszolgáltatott bevándorlókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik