Pénzügy

Újra népszerű a Provident hitele

A Provident ügyfeleinek száma már elérte a válság előtti szintet, a hitelek bedőlési aránya pedig 12 százalék körüli. Jobb, mint a legtöbb kereskedelmi banké.

A közel 4 ezer főt foglalkoztató Provident Pénzügyi Zrt. ügyfeleinek száma a 2012. végi 268 ezerről egy év alatt 14,6 százalékkal 307 ezerre nőtt. A kihelyezett hitelek összege 21,3 százalékkal 138,5 millió angol fontra emelkedett.

Tavaly kedvezőtlen gazdasági környezetben nagy erőfeszítések árán sikerült bővülniük, az idén az év végére 8-9 százalékos ügyfélszám-növekedést szeretnének elérni, és a hitelérték 5 százalékos bővülésére számítanak – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Szirmák Botond vezérigazgató.

A bedőlt hitelek aránya a cégnél 12 százalék körüli, az igénylők közel 50 százalékát utasítják el. A Providentet 2008-ban sok kritika érte a magas thm miatt, azt azonban soha nem állította senki, hogy hosszú távra eladósított volna bárkit, ahogyan sohasem nyújtott kölcsönt devizában, ráadásul nem módosította a kölcsönök törlesztőrészleteit a futamidő alatt – emelte ki Szirmák Botond.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik