Pénzügy

Ennyire teper a pénzünkért az állam

Új államkötvényt bocsátanak ki, melynek kamata a pénzpiaci hozamokhoz igazodik. Ráadásul jóval több biztos hozamot ígérnek, mint bármi más.

Úgy tűnik, kemény harcot folytat a pénzünkért az állam – állapítja meg az Azénpénzem.hu, utalva arra, hogy hétfőn újfajta államkötvénnyel rukkol ki az Államadósság Kezelő Központ.

S a legfrissebb eladási adatokra utalva a portál hozzáteszi azt is: a mézesmadzagra szükség lesz, mert februárban már elég nyomott volt érdeklődés az állampapírokra.

Hétfőtől jön a Bónusz

Az újdonság az, hogy most nem egy infláció + kamatprémium konstrukcióval jönnek ki. Hanem a 12 havi diszkontkincstárjegy aukción kialakult átlaghozamot (ami most éppen 3,14 százaléknyi) fejelik meg az 1,75 százalékos kamatprémiummal.

Ami így az első kamatperiódusban 4,89 százalékos hozamot jelent majd a hétfőtől jegyezhető Bónusz Magyar Államkötvénynél.

Hatéves futamidőnél pedig 2,54 százalék a kamatprémium, így az összesen 5,64 százalékos a hozam.

Aki a Bónuszt választja, az amiatt is jól járhat, hogyha a jövőben elszállnak a hozamok, akkor azt évente követni fogja a befektetése kamata is. Hiszen a mutatót évente korrigálják majd.

 

Márpedig előbb vagy utóbb, de a piac szerint kamatot fog emelni a jegybank, és akkor a hozamok ismét emelkednek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik