Pénzügy

Íme, a házak, amelyek még Papp Lajosét is lepipálják

Bámulja meg Ön is Magyarország legdrágább eladó lakóingatlanait.

Számos viccelődő megjegyzést kapott az interneten Papp Lajos világhírű szívsebész pécsi kacsalábon forgó, turulmadaras és pajtaajtós palotája. Szolidnak és ízlésesnek nem nagyon lehet mondani a 400 millió forintért meghirdetett 2800 négyzetméteres telken álló villát, ám vannak még hasonló kategóriájú eladó ingatlanok bőven. Ötöt annyira szórakoztatónak találtunk, hogy bemutatjuk ezeket Önöknek is.

A brit kristálycsillár

Itt van például ez a második kerületi angol stílusú villa. Ez kétségkívül visszafogott, csak épp annyira tájidegen, mintha hóból lenne és eszkimók építették volna. Persze más kérdés, ha esetleg valami brit diplomata lakik benne – és a villa szolgálati lakása, a négyautós garázs és az arborétumszerű kert alapján erre alkalmas is lehetne. Egyetlen bökkenő a 430 millióra hirdetett villa ügyében, hogy még nincs teljesen kész, bár ez azt is jelenti, hogy a burkolatokat és a belső berendezést a vevő igényeinek megfelelően lehet kialakítani.

Hajómodell és balusztrád

Szinte arisztokratikus túlzásnak tűnik ez a svábhegyi ház, amelyet a hirdetés egyszerűen kastélynak minősít. A képek alapján nem véletlenül, hiszen a cirádás kovácsoltvas kapu tornyokat, fa hajómodelleket, zongorát és balusztrádot rejt. Potom 550 millióért természetesen jár hozzá medence és gigantikus kandalló is.

Kastély a hegyen

A Svábhegyen persze nem kell messze menni ahhoz, hogy az ember szeme kocsányon lógjon. A Normafa közelében van például ez a „családi villa”. Alig 680 négyzetméter, mégis kétszer annyiért kínálják, mint a jó Papp Lajos adná álmai házát! Pedig csak épp egy alagsori medence, egy hatfős szaunát és egy nagy kandallós nappalit kínál.’

Dunai “Toscan”

Ezekhez képest legfeljebb hétvégi háznak jó a Duna mellett található „TOSCAN” (sic!) stílusú villa Dunakesziben. Itt is van minden, ami ideillő. Ja, nem. Kívülről elemeiben toszkán, belülről inkább magyar újgazdag stílusú, ahol a lakberendező munkáját kézivezérelte a tulajdonos. Ha volt egyáltalán lakberendező. Pedig azt gondolná az ember, hogy egy 430 milliós ház esetében erre azért lenne lehetőség.

Luxus a konyhában

Na ebben a 2009-ben épült villában viszont szabad kezet kapott a lakberendező. És mi mást is rakott volna bele, mint BALINÉZ stílusú wellness-részleget. Sóhaj. Abszolút pártoljuk a térnagyobbító amerikai konyhát egy átlagos lakás esetében, mert a szagelszívó megoldja az ebből fakadó olajillat-problémákat. De ha eleve 62 négyzetméteres és kábé 6 méter magas a nappalink, akkor vajon miért kell egybeépíteni a konyhával és az ebédlővel?

Igaz, turult egyelőre másutt nem találtunk, csak a Papp-villában.

Talált valamilyen nehezen értelmezhető logikájú luxusingatlant? Küldje el nekünk a gazdasag@24.hu címre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik