Pénzügy

Beszállt az autóbizniszbe az Apple

Hamarosan már a Suzukikba is igényelhető lesz az új kütyü.

Az autóvezetés közbeni telefonálást, zenehallgatást és navigálást szeretné az iPhone-tulajdonosok számára élvezhetőbbé (és biztonságosabbá) tenni az Apple új kütyüje, amelyet egyfajta központi számítógépként az autókba építenének be. Funkcióját tekintve lényegében egy nagy érintőképernyő és egy kihangosító egyben. Navigációként az Apple térképét használja.

A CarPlay névre hallgató kiegészítőt az autókba építik be a gyártók, s nagyjából úgy néz ki, mint egy – felső kategóriás autókban ma is elterjedt – fedélzeti számítógép. Egy különbséggel: rá kell csatlakoztatni az iPhone-t, ám csak a legújabbat, az 5-öst lehet.

A Ferrari, a Mercedes-Benz és a Volvo már e héten, a genfi autókiállításon bemutatja autóiban az Apple új termékét, ám a közeljövőben – még az idén – a BMW, a Ford, a General Motors, a Honda, a Hyundai Motor Company, a Jaguar Land Rover, a Kia Motors, a Mitsubishi Motors, a Nissan Motor Company, a PSA Peugeot Citroën, a Subaru, a Suzuki és a Toyota Motor Corp autóiba is bekerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik