Pénzügy

Figyelem: gond van a bankkártyás fizetéssel!

Akadozik a VISA rendszere Magyarországon – írja a Pénzcentrum.hu. A Citibank figyelmeztette erre ügyfeleit, de több pénzintézet is érintett lehet.

Kedd délután fél 3-kor a Citibank küldött figyelmeztetést ügyfeleinek:

„Ügyfelektől származó bejelentések alapján tájékoztatnak, hogy a VISA típusú hitelkártyákkal történő fizetés egyes kártyaelfogadó terminálokon alkalmanként akadozhat vagy szünetelhet, mely probléma a Citi és más bankok által kibocsátott kártyákat egyaránt érinti.

A felmerült hibát jelezték az üzemeltető felé, mivel a kártyaelfogadás a banktól független szolgáltatón és terminálokon keresztül történik. A szolgáltató visszajelzése alapján a hiba elhárítását azonnal megkezdték, de a teljes kijavítás hosszabb időt vesz igénybe.

A VISA típusú hitelkártyák elfogadása a kártyaelfogadó terminálok jelentős részén továbbra is zökkenőmentes, kártyaelfogadási problémát mindössze néhány hálózatból jeleztek, melyek aránya az elfogadóhelyek számához képest csekély.

A MasterCard típusú hitelkártyák elfogadását a fenti probléma nem érinti, azok elfogadása minden kereskedői hálózatban továbbra is zavartalan”.

A Pénzcentrum.hu megkereste a kártyatársaságot is, de az későbbre ígért tájékoztatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik