Pénzügy

Kimerült a nagycsaládos üdülési keret is

nyaralás (nyaralás)
nyaralás (nyaralás)

Hétfőn este az Erzsébet-program két újabb üdülési pályázatán rekesztették be a jelentkezést.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerint rendkívül népszerűek az Erzsébet-programon belül meghirdetett pályázatok. Hétfőn este hatkor például a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők számára meghirdetett üdülési lehetőségeknél rekesztették be a jelentkezést azzal az indokkal, hogy kimerült a létszámkeret.

Korábban a kedvezményes nyugdíjas fürdőjegynél és a nyugdíjas üdülésnél is a meghirdetettnél korábban zárták le a jelentkezéseket. A legrászorultabbaknak, a körmunkásoknak pedig az idei évben nem is írtak ki üdülési pályázatot.

Az MNÜA közlése szerint az Erzsébet-program 2014. évi pályázataira a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen gyorsabban és többen jelentkeznek. A nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülésre például mintegy 43 ezren pályáztak, a fogyatékossággal élőkére pedig 6 ezren jelentkeztek.

A nyári táboroknál is fogynak a helyek

A szociális üdülési pályázatok mellett az Erzsébet-tábor kiírásai is rendkívül népszerűek, így már sok táborra elfogytak a helyek. De nyitva állnak még többek között a sportolni vágyó diákok számára meghirdetett táborok, a hatféle speciális sporttábor, a művészetek kedvelőit zenei és népi mesterségek tábora várja. És az MNÜA szerint van még hely többek között a PontyVelem horgásztáborban, illetve a hat leghátrányosabb kistérségben élő gyermekek számára meghirdetett Napközi Erzsébet-táborban is.

Az idén a teljes Erzsébet-program 3,5 milliárd forintos keretből gazdálkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik