Pénzügy

Fidesz: trükköznének a bankok

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt üzente a pénzintézeteknek, hogy nem érdemes próbálkozniuk.

Tárgyalások folynak a bankszövetséggel a havi ingyenes készpénzfelvétel számának növeléséről, ha ezek nem vezetnek eredményre a parlament üléséig, akkor a Fidesz-KDNP frakció fog dönteni és törvényt alkotni a kérdésről – közölte Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatón. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa a hétvégén azt nyilatkozta, hogy a frakcióülésen azt javasolta, vizsgálják meg, hogy meg tudják-e emelni a 150 ezer forintos havi ingyenes kézpénzfelvételi határt, illetve hogy havonta ne kétszer, hanem négyszer lehessen ingyenesen pénzt felvenni.

Felgyújtanák Orbán szülőfaluját?

Arra a felvetésre, hogy Felcsútnál valóban repülőtér létesül-e, Selmeczi Gabriella úgy reagált “ez a hír egy egyszerű hazugság, a tények szánalmas meghamisítása”. Mint elmondta: a felcsúti önkormányzat és a közlekedési hatóság is megerősítette, hogy nincs semmiféle reptérfejlesztés. Nem történik más, mint a Besenyei Péter műrepülő tulajdonában lévő, két éve működő, engedéllyel rendelkező füves leszállópályát most vezetik rá a helyi települési rendezési tervre – jegyezte meg. “Mi fideszesek értjük, hogy kampány van és látjuk, hogy amióta Ron Werber beszállt és összeállt a Gyurcsány-koalíció, azóta a gyűlöletkampány mindent eláraszt. Én már azt is el tudom képzelni, hogy akár Orbán Viktor szülőfaluját is legszívesebben felgyújtanák” – fogalmazott, hozzátéve, szánalmas ilyen ügyet kreálni.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője megerősítette, hogy a Fidesz-KDNP előző heti frakcióülésén szóba került, vannak olyan, elsősorban vidéki bankautomaták, amelyekből egyszerre csak 50 ezer forintot lehet kivenni. Ez egyértelműen annak a jele, hogy a bankok próbálnak trükközni – állapította meg, hozzátéve, innen is üzenik a bankoknak, hogy nem érdemes.

Jelezte, tárgyalnak a bankszövetséggel arról, hogy egy hónapban többször is lehessen felvenni ingyenesen készpénzt az automatákból. Ha a parlament ülésszakáig – február 13-ig – nem sikerül megegyezni, akkor a Fidesz-KDNP  frakció dönteni fog ebben a kérdésben – közölte.  Selmeczi Gabriella leszögezte, nem engedik meg, hogy a bankok kijátsszák a szabályokat és azt a szándékukat, hogy mindenkinek alapjoga havi 150 ezer forintig ingyenesen hozzájutni a pénzéhez.

“Mi fideszesek értjük, hogy kampány van és látjuk, hogy amióta Ron Werber beszállt és összeállt a Gyurcsány-koalíció, azóta a gyűlöletkampány mindent eláraszt. Én már azt is el tudom képzelni, hogy akár Orbán Viktor szülőfaluját is legszívesebben felgyújtanák” – fogalmazott, hozzátéve, szánalmas ilyen ügyet kreálni.

Bankszövetség: minden bank elkötelezett a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel mellett

Minden bank és bankvezető elkötelezett a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel mellett – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára újságíróknak kedden Budapesten.

Kovács Levente kiemelte: a bankszövetség információi szerint a banki ügyfeleknek már a háromnegyede regisztrálta magát a februárban induló havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételre.

Elmondta: adataik szerint a lakosság átlagosan havi kétszer vesz fel készpénzt a bankautomatákból, és ezek együttes átlagos összege 40 ezer forint.

A főtitkár megerősítette: a kérdésről folyamatosan tárgyalnak a kormány képviselőivel, illetve a kormánypárti frakciókkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik