Pénzügy

Így törleszthet ön helyett a cége

Az idei év újdonsága, hogy a munkáltató a cafeteria keretében adómentesen hozzájárulhat a lakástörlesztésünkhöz. Íme, néhány új részlet ehhez.

Törlesztés a cafeteriában

A munkáltatók az idei évtől adómentesen fizethetik a dolgozók akár havi teljes törlesztőrészletét. Feltéve, hogy öt év alatt legfeljebb ötmillió forintot adnak ilyen címen. Meg hogy a munkáltatói lakáskölcsönhöz hasonlóan megvan a méltányolható lakásigény.

A támogatás egyébként akkor is adható, ha banki hitelt vett fel a dolgozó, és akkor is, ha egy korábbi munkahelyén kapott munkáltatói kölcsönt kell törlesztenie.

 

Cafeteria 2014

A részletekről annyi derült még ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára tájékoztatásából, hogy például nem kell külön értékbecslést kérnie annak a cégnek, aki ilyen támogatást akar adni a dolgozójának, elég csak az eredeti hitelszerződést elkérnie.

Pankucsi Zoltán azt is kifejtette az RTL Híradójának, hogy a méltányolható lakásigényt szerinte a lakás hitelfelvételkor figyelembe vett értéke, és az aktuális lakók száma alapján kell megítélni.

Az Azénpénzem.hu egyébként úgy tudja, hamarosan kijön majd egy részletes NAV-NGM állásfoglalás is ebben a témában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik