Pénzügy

Lelepleztük a Tesco webshopos árazását

Mi is meglepődtünk az eredményen...

Van az embernek néha olyan szombatja, hogy egyszerűen nem bír felkelni és semmi kedve elindulni a piacra… Mint ma.

Ilyenkor nincs más megoldás, mint hogy otthon kell elintézni a bevásárlást. Úgyhogy e heti bevásárlókosarunkban azt néztük meg, nagyon rosszul járunk-e az internetes rendeléssel ahhoz képest, ha összevakarjuk magunkat és nekiindulunk valamelyik városszéli hipermarket kínálatát feltárni. Ami egy pár órás program, ugyebár, kosarakat tologató örültekkel tele.

Spórolunk, tehát a legolcsóbb, adott mennyiségben elérhető termékeket emeltük le a képzeletbeli polcról. A hipermarketek átlagárait az Agrárgazdasági Kutatóintézet 8 hipermarketre kiterjedő szemlézéséből emeltük át összehasonlításképpen, a többi árat egyenesen a webshopokból vettük.

Nem egy egész havi nagybevásárlás árait keresgéltük össze, inkább csak egy átlagos hétvégi bevásárlást néztünk meg, de ez is elég ahhoz, hogy eljussunk a meglepő következtetésre: ha nem bírunk elvánszorogni a piacra, még mindig jobban járunk a netes rendeléssel, mint az autókázással és falunyi üzletben való keresgéléssel.

Az pedig már csak plusz bónusz, hogy az áru holnap délutánra itt is lehetne, mert már elég sok a szabad szállítási időpont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik