Pénzügy

Százezret egy ezresért az OTP-nél

otp (otp)
otp (otp)

Díjmentes készpénzfelvét

A legnagyobb magyar pénzintézet kedvezmények megvonásával készül a február elsejei pénzügyi rezsicsökkentésre. Összesen hat számlacsomagnál vonják vissza az eddigi akciós díjakat az ATM-es készpénzfelvétnél. Ezek a Tempó, a Junior, a Jump, a Net, a Prémium Plusz, az Alap számlacsomag, – írta a hvg.hu a bankráció.hu-ra hivatkozva.

Ezeknél a számláknál akciósan eddig mindössze 0,6 százalékot számoltak fel a saját ATM-es pénzfelvételre, többségében az első két alkalomnál. A 0,6 százalék egyébként éppen a tranzakciós illetéknek felel meg.

Sokkoló!

A jövőben (február elsejétől) él a pénzügyi rezsicsökkentés – aki regisztrál január 20-áig, vagyis hétfőig, annak az első két pénzfelvételre legfeljebb 150 ezer forintig tehát az OTP-nél sem számít(hat)nak fel díjat.

Viszont akinek ennél is több készpénzre van szüksége, annak legalább 61 forint + 1,21 százalék díjat vonnak, ha saját ATM-nél végzi a tarnzakciót. Százezer forint felvételénél így 1271 forintot vesznek majd le a számlákról.

Idegen ATM-nél pedig fix 1124 forint lesz a költség. Tehát akkor is, ha csak egy ezrest veszünk ki, meg akkor is, ha mondjuk 100 ezer forintot.

S persze aki nem regisztrál az ingyenes készpénzfelvételre, annak is ezekkel a megemelt díjakkal kell számolnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik