Pénzügy

Elfogyott az olcsó nyugdíjas fürdőbelépő

széchenyi gyógyfürdő (széchenyi fürdő, )
széchenyi gyógyfürdő (széchenyi fürdő, )

Szűk két hét alatt elkapkodták az idősek a kedvezményes fürdőjegyet, illetve kimerítették a rögzített keretet. Arról még nem tudni, lesz-e újabb pályázat.

A nyugdíjasok ilyen aktívan és gyorsan éltek az Erzsébet-program keretében kiírt új fürdőbelépő pályázati lehetőséggel. Ezt mutatja, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szerdán estefelé (MNÜA) közleményben jelentette be, hogy már nem lehet jelentkezni a január 2-től elindított kedvezményes szabadidős programra.

Mint ismert, a pályázói visszajelzéseket figyelembe véve bővítette az MNÜA az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatait, így az idei év újdonságaként hirdette meg a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán” pályázatot.

A program lényege, hogy 2500 forintos önrész befizetése után az ország 60 gyógyfürdőjéből választva lehet legalább 5, de akár 33 alkalommal is igénybe venni belépőt.

Az Alapítvány mintegy 15 ezer nyugdíjas jelentkezését várta a pályázatra, és mint kiderült, ezt a keretet már szerdán elérte a beadott igények száma. Pedig eredetileg még egy hónapig, február 15-ig lehetett volna pályázni.

Az MNÜA a keret kimerülését így kommentálta: ez is igazolja, hogy az alapítvány elképzelése találkozott a pályázók igényeivel.

 

Rákérdeztünk, várható-e, hogy lesz hosszabbítás. Amint válaszolnak, azt is közöljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik