Raiffeisen (Raiffeisen)
Pénzügy

Üzenet a raiffeiseneseknek és a takarékbankosoknak

Belicza Bea
Belicza Bea

szocioriporter. 2014. 01. 08. 17:47

Tulajdonosváltás esetén minden korábban kötött szerződés, üzleti tranzakció tovább él - mondja a szakértő. Egyelőre tehát nincs teendőjük az ügyfeleknek.

Korábban a témában:

Az utóbbi napokban több esetleges banki tulajdonosváltással kapcsolatos hír is megjelent. Ezek szerint vételi ajánlat érkezett a Raiffeisen Bankra, amely iránt a hírek szerint a magyar tulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Bank érdeklődik, az utóbbit azonban eddig direkt módon nem erősítették meg.

Tulajdonosváltás előtt áll a Takarékbank is, az állam szeretné értékesíti törzsrészvényeit.

Marsi Erika, a Nemzetközi Bankárképző Központ (NBK) alelnöke ennek kapcsán azt mondta: elvileg semmilyen közvetlen módon nem érinti az ügyfeleket, ha egy hitelintézetnél tulajdonosváltás történik. Minden olyan üzlet és üzleti tranzakció, amit az ügyfél az adott bankkal kötött, ugyanolyan feltételekkel, továbbra is ugyanúgy él és érvényes.

Így a hiteladósok tartozása a tulajdonosváltás után is megmarad, a korábbi feltételekkel kell tovább törleszteni a hitelt. A számla- vagy betéttulajdonosok a szokásos üzletmenetben eldönthetik, hogy akarnak-e továbbra is ügyfelei maradni a banknak, de ez nem a tulajdonosi pozícióban bekövetkezett változás következménye – fűzte hozzá.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.