Pénzügy

Nullához húznak a banki kamatok

kamat (kamat)
kamat (kamat)

Aki bankszámlán vagy bankbetétben tartja pénzét, az mostanában bosszankodhat egy kicsit, ugyanis egyre több ajánlatban nullára vált vagy ahhoz közelít a kamat.

A jegybanki kamatcsökkentések hatására szépen és ütemesen faragják a bankok az általuk fizetett kamatokat, számlán , betétben és tartós megtakarításnál is. Az Azénpénzem.hu számos példát gyűjtött arra, milyen változásokat tapasztalhatunk mostanában ezen a téren.

Közben pedig

Nulla

A látra szóló kamat egyre több banknál nulla ma már. Igaz ez például az OTP Simple csomagjára, amelynél mára elolvadt a korábbi 1,5 százalékos kamat. De a kamatvágás nemcsak a folyószámlákat és a betéteket érinti, hanem a tartós megtakarításokat, köztük a tartós betéti szerződéseket (tbsz ) is.

Példaként az FHB, az MKB és a MagnetBankot hozzák fel, ahol nulla is lehet a megtakarítás kamata, ha valaki rosszul választja meg a lekötést.

A K&H és az Erste is nemrégiben mérsékelte a rendszeres megtakarítóknak ajánlott kamatait, de utóbbi ajánlata még mindig jónak mondható a lap szerint.

Kamatcsökkentésre egyébként már decemberben is több példa volt. Ha van pénze, ide ne tegye!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik