Pénzügy

Így drágul a bankolás

atm(1)(960x640).jpg (atm)
atm(1)(960x640).jpg (atm)

Pár pénzintézet közzétette már új tarifáit.

Míg tavaly a tranzakciós illeték bevezetése, most a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel, valamint a kártyás vásárlások után fizetendő bankközi díjak módosítása miatt emelnek a bankok áraikon – írja a Népszabadság.

Egyelőre csak néhány bank tette közzé új tarifáit. A nagyok közül a Budapest Bank január végétől emel: az elektronikus tranzakciók után addig felszámolt 0,3 százalékos költség 0,41-re, míg a készpénzes ügyleteket most terhelő 0,6 százalékos elvonás 0,76-ra emelkedik. Nő több bankkártya éves díja is, a Maestro plasztikért például 1795 forint helyett 3338 forintot kérnek.

Az MKB ügyfeleinek február 10-től kell többet fizetniük. A lakossági számlavezetési díjak egységesen 150 forinttal nőnek.

A kisebb pénzintézetek közül a MagNet február elsejével a kedvezményrendszerét alakítja át. Például a saját ATM-ből most max. 50 forintért lehet kivenni pénzt, ez a jövőben 6 ezer forint is lehet, igaz, ahhoz egymillió forintot kell kivenni az automatából.

A Sopron Banknál február 4-től nőnek pár forinttal a lakossági számlák tranzakciós költségei. Viszont jóval drágábbak lesznek a bankkártyák: a Maestro éves díja 1600-ról 3600 forintra ugrik, míg a Master-Card Standard évi 5500 forint lesz, 2 ezerrel több, mint most – olvasható a nol.hu összeállításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik