Pénzügy

Ötmilliót érhet Önnek, ha köztisztviselő

hitel (hitel, )
hitel (hitel, )

Kamatmentes hitelt kaphatnának az állami tisztviselők egy törvényjavaslat szerint.

Nincs lakása? Vagy van, de devizahitelt nyög? És köztisztviselő? Akkor Ön is figyelje a híreket a napokban, ugyanis beadtak egy törvényjavaslatot, amely szerint kamatmentes hitelt kaphatna az államtól.

A Bankmonitor.hu elemzése szerint egy átlagos – 7 millió forintos – hitel esetében ezzel a hitelt felvevők összesen körülbelül 5 millió forintot spórolnának a piaci hitelekhez képest.

A számítás

A Bankmonitor így számol: “egy átlagos 7 milliós hitelre 11,9 millió forintot fogunk visszafizetni 20 év alatt, a 6,21 százalékos kamattal (THM-mel) rendelkező hitel után. Köztisztviselőként a 0 százalékos kamat miatt 7 millió Ft-ot fogunk visszafizetni. A havi törlesztő az első esetben 48 ezer Ft körül alakulhat, míg a kedvezményes esetben 29 ezer Ft. A törlesztő részletben meglévő különbözet éves szinten 225 ezer Ft!” A futamidő alatt pedig körülbelül ötmillió.

Pénzügyi csoda

Ez azt jelenti, hogy még akár az is megérheti, hogy az ember eladja a lakását, hogy felvehesse a hitelt. Ugyanis az ingyen hitelen megnyerjük még az inflációt is, s eközben befektethetjük a pénzünket másba, kamatért.

Ezzel valóságos pénzügyi unikornis keletkezik: az olyan hitel, amelyet nem beruházási célra is érdemes felvenni.

Legalábbis addig, amíg nem fordulnak negatívba a kamatok, ami nem kizárt, tekintettel a zuhanó alapkamatra.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik