Pénzügy

Orgazdák garázdálkodnak a netes piactereken

Figyeli a rendőrség a legnagyobb hazai online piactereket, -aukciós oldalakat, mert gyakran itt hirdetik meg a betöréses lopásból származó ezüst-, arany műtárgyakat, és ékszereket – írja a Pénzcentrum.hu.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi az online értékesítési vonalakat; évente több száz ilyen eset/megkeresés fut be rendőrségi oldalról a portálokhoz.

Többször előfordult, hogy a bűncselekmények elkövetői vagy az orgazdák az lopott szajrét internetes oldalak hirdetéseinek segítségével próbálták meg értékesíteni. A rendőrség  a nyomozás során ellenőrzik az értékesítési vonalakat,  hogy megtalálják a lopott árut – közölte a Pénzcentrum.hu megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Ezekben az ügyekben a rendőrség, a büntetőeljárásról szóló törvény alapján megkeresi az internetes oldal üzemeltetőjét. Szanitter Áron, a Vatera.hu-t is üzemeltető Allegro Group HU Kft. piacterek üzletágvezetője elmondta: évente nagyjából 100-150 közé tehető az ilyen típusú feltételezett bűncselekményekkel kapcsolatos rendőrségi megkeresések száma.

“Trendről nem tudunk beszélni, ugyanakkor olykor előfordul, hogy rossz szándékú felhasználók megpróbálják kihasználni a portál hatalmas ügyfélbázisában rejlő előnyöket, és időről, időre felbukkanhatnak olyan tárgyak a kínálatban, amelyek gyanús körülmények között kerülhettek a feltöltő birtokába” – hívta fel a figyelmet az üzletágvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik