Pénzügy

Minden munkavállaló sorsát rendezné a Fidesz

fizetes(1)(1)(960x640).jpg (fizetés)
fizetes(1)(1)(960x640).jpg (fizetés)

2013 után 2014-ben is folytatódnak a reálbérek emelkedését szolgáló kormányzati intézkedések, a kormány egyre több munkavállaló "sorsát rendezi" - jelentette ki Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: míg az Európai Unió 28 tagállamából 12-ben csökkennek a reálbérek, addig Magyarországon nőnek. Ennek oka az alacsony infláció mellett a 16 százalékos adókulcs, a családi adókedvezmény, valamint a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése.

Hangsúlyozta, hogy jövőre mindezek mellett a kiskeresetű családok adócsökkentése, a gyed extra bevezetése, a minimálbér emelése, a pedagógusok béremelésének folytatása, valamint a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók béremelése növelheti a reálkereseteket.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: az ország tartósan a gazdasági növekedés pályájára állt és a “Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal szemben látszik a fény az alagút végén”. Jelenleg 21 éves csúcson van a foglalkoztatás, csökkennek az adók, nőnek a bérek és mindezt a kormány nem hitelből fedezi.

Kiemelte, hogy a kormány minden munkavállaló bérét rendezni akarja, de ezt lépésről-lépésre tudja megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik