Pénzügy

Hol itt a lehúzás?! – egy céges évzáró buli tanulságai [x]

A vállalati partikat azért szeretem, mert mindig újabb és újabb kollégáimról derül ki, hogy jobb fejek, mint amilyennek az íróasztal mögött tűnnek.

De hát persze a munkahely az munkahely, és bár van helye a mókának, azért a csapatot mégiscsak mindig egy jó buli szokta összerázni. Ez a mostani például mindenki számára tanulságos, ami történt, komolyan nem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom.

Hatvan fős cég vagyunk, tehát nem túl nagy, de ahhoz azért elég, hogy ne ismerjünk mindenkit egyformán jól. Minden évben próbálunk valami olyan helyre menni, ahol nem pusztán megvacsorázhatunk és kész, hanem egy kicsit fel is lehet dobni a hangulatot. Idén arra szavaztunk, hogy menjünk el a SUGÁR Bowling & Pubba, mert minden kollégának könnyedén megközelíthető helyen, az Örs vezér terén van, és egyébként is szeretünk kicsit versengeni így egymás között.

Ráadásul – és hát céges partinál ez sem utolsó szempont – személyre kalkulált csomagajánlatot adtak, így jól tudtunk előre számolni az árakkal (per fő) is. Meggyőzőnek látszott az is, hogy az autóval érkezők részére a Sugár mélygarázsában a parkolást is előre belekalkulálják az árba, de tömegközlekedési szempontból is az Örs tűnt a legokosabb választásnak.

Tíz pálya van, így pont fel is tudtuk osztani a társaságot hatfős csapatokra, és kezdődhetett a verseny. Egyszercsak az összes pálya megállt, a kijezőkön végigzakatolt egy vonat, bambán néztük, és legnagyobb meglepetésünkre a PR-asszisztensünk neve jelent meg, akinek a vonat – illetve a pincér – egy üveg pezsgőt hozott ajándékba! Kiderült, hogy ő egyéniben évekkel ezelőtt országos amatőr bajnok volt bowlingban, és magas pontszámát díjazta a hely.

Oldódott a hangulat, amit tovább fokozott a csocsó és a biliárd – előbbinél még a főkönyvelőnket is megmászattuk az asztal alatt, de hát a játékban nincs ranglétra, így jár, ha nem lő gólt…

A vacsora következett, előzetesen svédasztalt rendeltünk a teljes csapat részére. A harcsasteak és a bőrös malacsült elég rendben is volt, de a vegetáriánusok a kakukkfüves gombakrémlevesre esküdtek. Mivel jónéhányan nem tudtak eljönni, a helyiekkel abban állapodtunk meg, hogy a maradékot elcsomagolják majd és a buli után elvihetjük.


Arra viszont senki sem számított, hogy a felfokozott igénybevétel után az összes feltálalt ételt elpusztítjuk. Számunkra volt kínos, hogy a csomagolásra beígért maradékkal mi lesz. Ezek után történt az, amihez hasonló még nem történt velünk: a konyhafőnök a hiányzó létszámmal megegyező számú (!) pizzát vagy főételt kínált fel ajándékként, melyekért akár másnap is (!) visszajöhetünk.

És aztán jött a meglepetés: a csomagárban benne volt a karaoke is! Egy láthatóan erre a célra rendszeresített, megvilágított színpadot állítottak fel, míg mi a VIP-különteremben vacsoráztunk. Külön műsorvezető segítségével a kevésbé bátor kollégákat is sikerült őrült ABBA és Honky Tonk Woman dalolásra bírni.

Azt hiszem, hogy ez volt az eddigi legemlékezetesebb bulink, pedig korábban is mindenki kitett magáért. A bowling és a karaoke is nagyon jól jött ki, egészen meglepett engem is és a főnökömet is a bowlingosok hozzáállása: egész egyszerűen nem ehhez vagyunk szokva!

www.sugarbowling.hu

Szervezzen Ön is felejthetetlen céges évzáró eseményt!

Sugar Bowling & Pub
1148 Budapest, Örs vezer tere 24., Sugár Üzletközpont, I. emelet
sugarbowling.hu
(30) 894 8511
rendezveny@sugarbowling.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik