Pénzügy

Rezsicsökkentés nélkül is fizethetünk kevesebbet

aram(210x140)(5).jpg (áram, )
aram(210x140)(5).jpg (áram, )

Bár Orbán Viktor nem hisz benne, de most is van verseny az energiaszektorban – írja a Népszabadság. A küzdelem elsősorban a nagyobb, nem lakossági fogyasztók kiszolgálásáért folyik.

Emellett szerényebb árverseny zajlik a lakossági fogyasztók kegyeiért is. Az alternatív energiaszolgáltatók többsége a november elsejei újabb, 11,1 százalékos lakossági energiaár-csökkentés után is lát lehetőséget arra, hogy 3-8 százalékos kedvezménnyel versenyezzen az egyetemes szolgáltatókkal – olvasható a lapban.

A lap hétfői számában a Magyar Telekom, és az Energia Központ illetékese is megerősítette ezt, míg a kedvezményes alternatív tarifát is kínáló Elmű-Émász szóvivője egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, hogy tudják-e tartani november elseje után is az alternatív szolgáltatásban az eddigi kedvezményt a központi tarifákhoz viszonyítva.

A lap megjegyzi: az alternatív áramszolgáltatók számára kedvező fejlemény, hogy az alternatívok árambeszerzési kiadásai mintegy 10 százalékkal csökkenhetnek azáltal, hogy novembertől már nem kell megfizetniük az úgynevezett zöldáramdíjat, amely a céges áramvásárlókat terheli, s amelynek fizetési kötelezettsége alól az egyetemes szolgáltatókat január elsejétől mentesítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik