Pénzügy

Mutasd a ruhád, megmondom, ki vagy!

ruha (ruha)
ruha (ruha)

Dilemma lehet, hogy milyen színű ruhát vegyünk fel, ha állásinterjúra megyünk. Nyilván szeretnénk megnyerni a leendő munkaadót, ezért igyekszünk csinosak lenni. De vajon mit üzenünk a ruhánk színével?

Minden színhez társítanak valamilyen pszichológiai hatást, ezért érdemes lehet tudatosan színt választani az állásinterjúra. A Profession.hu cikkéből kiderül, melyik szín mit sugallhat rólunk.

Fehér

A szabadság, tisztaság, őszinteség színe, pozitív érzést kelt. Akik szívesen öltöznek fehérbe, azok általában sokoldalúak, azonban szükségük van valakire, aki kihozza belőlük a tehetséget, színes egyéniségüket. A bizonytalanság, valamint a nehéz döntéshozatal is jellemző lehet rájuk. Szeretik és fontos is számukra a rend. Remek szervezőkészséggel rendelkeznek.

7 tipp

Fekete

Eleganciát, határozottságot, komolyságot és titokzatosságot sugall. Azonban a túl sok fekete távolságtartást üzen a környezetünknek. Akik szeretik a feketét, reális emberek, nehezen nyílnak meg, kevés barátjuk van. Viszont nagyon jók a karrierépítésben.

Ha a feketét és a fehéret kombináljuk, az ünnepélyes megjelenést kölcsönöz – klasszikus választás lehet az állásinterjúra.

Piros

Növeli az önbizalmat, energikusnak mutatja a viselőjét. Akik kedvelik a piros színt, általában határozottak, magabiztosak, azonban bizonyos mértékű lobbanékonyságra is hajlamosak.

A piros sötétebb változatai pedig dühöt, rosszindulatot is jelképeznek, ezért óvatosan kell ezzel a színnel bánni – tanácsolja a portál által megkérdezett Aurum Recruitment munkatársa, Bertha Renáta.

Kíváncsi, mi a helyzet, ha szürkébe, zöldbe, sárgába, kékbe, vagy lilába öltözik az állásinterjúra? Kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik