Pénzügy

15 százalékkal drágult idén a kötelező

Kötelező biztosítás (Kötelező biztosítás)
Kötelező biztosítás (Kötelező biztosítás)

Van olyan kategória, ahol több mint harmadával kerül többe a gépjárművek kötelező biztosítása, mint január 1-jén – derül ki az uzletresz.hu cikkéből.

A személyautók átlagos köteleződíja 2013 negyedik negyedévének küszöbére 15 százalékkal drágult január elseje óta – írja az uzletresz.hu a Netrisk most publikált felmérésére hivatkozva.

A legnagyobb áremelkedés a 150 kW feletti teljesítményű autók tulajdonosait sújtotta, minden bonuskategóriában a harmadával többet kell fizetniük.

Január elseje óta a biztosítóknak nem egyetlen időpontban, egy évvel előre kell meghirdetniük kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikat. A díjakat akár naponta is változtathatják, azzal a kikötéssel, hogy az új tarifák csak a kihirdetés után hatvan nappal léphetnek életbe.

Jobb árakat hozhat a kampány

A cikk szerint az idei kötelezőkampányban a hazai gépjárműállomány több mint fele, kétmillió jármű érintett, körülbelül 400-450 ezer biztosítóváltás várható. A szakemberek szerint a kampányban a tavalyi kampány árainál némileg magasabb, de az évközi áraknál akár 50 százalékkal is alacsonyabb díjakon lehet majd biztosításokat kötni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik