Pénzügy

Az OTP megtámadja az ellene szóló ítéletet

OTP Bank (OTP Bank)
OTP Bank (OTP Bank)

Az OTP Bank nem ért egyet a pécsi ítélettel, várhatóan felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához - reagált a hitelintézet a Pécsi Ítélőtábla bankot elmarasztaló, jogerős ítéletére.

Hétszáz hasonló ügyben egyszerre eljáró siófoki jogász nyert pert jogerősen a Pécsi Ítélőtáblán az OTP-vel szemben. Az ítélet szerint a bank nem változtathatta volna meg egyoldalúan a kamatot, így az eredeti törlesztőrészlettel kell számolnia. Léhmann György ügyvéd a Hír24-nek elmondta, az ügyben ugyan csak egy házaspárt képviselve nyert, de a Pécsi Ítélőtábla döntése nehezen lesz megkerülhető a további jogi ítéletek során.

A pécsi ítélettel kapcsolatban az OTP Bank arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nincs precedens ítélkezés. Hasonló tényállás mellett korábban más törvényszékek több alkalommal, következetesen a mostanival ellentétes tartalmú ítéleteket hoztak. Az OTP Bank nem ért egyet a pécsi ítélettel, várhatóan felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához.

Nem ez az első devizahiteles per, aminek a végén a legfőbb bírói szervhez fordulnak. Idén nyáron óriási érdeklődés várta a Kúria ítéletét, egy OTP-s devizahitel-szerződés kapcsán, melyről a bíróság korábban úgy határozott, semmisnek kell tekinteni. Akkor a bank számára kedvező ítélet született. A döntéssel adósok tömegei veszítették el utolsó reményüket. Ezután vonult 100-150 tüntető devizahiteles Orbán Viktor budai házához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik