Pénzügy

Lemond a pénzügyi biztos, megy vele a hivatal

Doubravszky György (Doubravszky György)
Doubravszky György (Doubravszky György)

Felmentését kérte Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa a nemzetgazdasági minisztertől, mert a jegybankban képviseli tovább a pénzügyi jogokat, Varga Mihály egyúttal a hivatalt is megszünteti.

A miniszter az InfoRádiónak pénteken azt mondta: a 2012 decemberében létrehozott hivatalra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonásával kialakult új helyzetben “ebben a formában nincsen szükség”, a megszüntetésével a nemzetgazdasági tárca évente 177 millió forintot takarít meg. Közlése szerint a pénzügyi jogok biztosának nem jár végkielégítés, ez nem merült fel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szervezeti és Működési Szabályzatáról a legutóbbi hivatalos értesítőben megjelent utasítás szerint létrejött a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ. Ez a pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnök közvetlen irányítása alá tartozik. A központ fogadja az ügyfelek személyes és telefonos megkereséseit, működteti a fogyasztóvédelmi tárgyú megkeresések fogadására kialakított telefonközpontot és az ügyfélszolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik