Pénzügy

A kampányban is drága lesz a kötelező biztosítás

osszetort-auto(1)(960x640).jpg (összetört autó, égő autó)
osszetort-auto(1)(960x640).jpg (összetört autó, égő autó)

A korábbi díjcsökkenések után 2013-ban eddig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) átlagosan körülbelül tizedével kerül többe az előző évinél – írja Az én pénzem című portál.

A Netrisk árfigyelő szolgáltatása alapján a személyautók kötelező biztosításának átlagdíja októberre 12,6 százalékkal haladta meg a január elejei szintet. Míg korábban az évente egyszeri kgfb-kötési időszakban a biztosítók versenyének hatására csökkentek az árak, úgy tűnik, beigazolódott a feltételezés, és a kampány kivezetése emeli majd az árakat. A változás azt jelenti, hogy az idén januártól már nem csupán október végén, hanem az év bármely napján lehetőségük van új köteleződíjat hirdetni a biztosítóknak.

Az én pénzem információi szerint az alkuszok sem érdekeltek a váltás generálásában, ugyanis a jutalék már nem fedezi a költségeiket. Nagy kérdés, hogy mire számíthatnak azok, akik nem cserélték le időközben autójukat, megindul-e értük a biztosítók harca a hónap végén.

Már csak a piac 40-50 százalékának van év végén a kgfb-évfordulója, így igazi kampányról nem lehet beszélni – hangsúlyozta Kálózdi. Szerinte az ügyfeleket sem érdekli már annyira a „kampány”, hiszen olyan alacsonyak a díjak, hogy 1-2 ezer forintért nem látják értelmét a váltásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik