ápoló (ápoló, )
Pénzügy

Erre számíthat, aki külföldön dolgozna

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 09. 13. 14:01

Megmondjuk, milyen szakmával helyezkedhet el a legkönnyebben az Európai Unióban.

Korábban a témában:

Az egészségügyben nő leginkább a munkaerő-kereslet az Európai Unióban. Ezen belül is az egészségügyi személygondozókra volt a legnagyobb igény – adta hírül a Profession.hu. Ennek oka részben a népesség öregedése.

Becslések szerint a jövőben is fennállhat a trend: a 25 legkeresettebb szakma között ugyanis további 3 egészségügyi szerepel az Európai Állásfigyelőben. Ezek szerint ápolási szakembereket és szülésznőket, orvosi és gyógyszerész-technikusokat, valamint más egészségügyi szakembereket, például fogorvosokat, gyógyszerészeket és gyógytornászokat is az átlagnál jobban keresnek majd.

Ezenkívül leginkább szoftverfejlesztőket és -elemzőket, titkárokat és szakosodott titkárokat, bányászati, gyártási és építőipari művezetőket, valamint általános iskolai tanárokat és óvodapedagógusokat keresnek majd.

Az unióban egyébként összességében 4 százalékkal visszaesett 2011 negyedik negyedéve és 2012 negyedik negyedéve között a munkaerő-felvétel, ezért is érdemes előre tájékozódni, milyen területre keresnek leginkább embert. Ha bővebben érdekli a téma, kattintson!

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.