Pénzügy

Ahol a munkaadó fizeti a lakodalmat

Egy mexikói vállalat céges esküvővel bővítette a cafetéria rendszerét.

Rendhagyó ötlettel rukkolt elő egy mexikói vállalat, amely a cég által szervezett és finanszírozott esküvőt az ösztönző program részévé tette – írja a HRPortal. A Plantronics Mexico az amerikai határ mellett lévő szabadkereskedelmi övezetben működik, amely egyebek között a rossz munkakörülményekről, valamint az alacsony fizetésekről híres. Egy esküvő lebonyolítása viszont sokba kerül, amit nem mindenki engedhet meg magának.

A Plamex 2002 óta minden év februárjában csoportos esküvő megrendezésével segít a munkavállalóknak a cafetéria keretein belül. A vállalat történetében az idei volt a 13. ilyen alkalom. A szertartás költségeit és a rendezvényszervezést teljes egészében átvállalják, illetve elintézik a szükséges papírmunkát, beszerzik az engedélyeket és megrendelik az anyakönyvvezetőt is.

A ceremóniáról nem hiányoznak a dekorációs elemek, a virágok és a sütemények sem, az egybe kelő párok pedig a vállalatvezetés bátorító szavai mellett, családjuk és munkatársaik körében mondják ki a boldogító igent. Egy ilyen rendezvény összköltsége viszont tetemes összegre rúghat, de sikerült megtalálniuk a költségcsökkentő megoldásokat is. A zenét például a népszerű amerikai tehetségkutató verseny, az American Idol mintájára, a vállalkozó kedvű munkatársak előadásaival biztosítják.

Első hallásra furcsa lehet az ötlet, de úgy tűnik, bevált. A cég kezdeményezéseit számos elismeréssel jutalmazták, többek között elnyerték a Great Place to Work Institute legjobb munkahelyének járó díját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik