Pénzügy

Itthoni és külföldi állásokat is kínálnak

Főként mérnököknek és informatikusoknak szóló ajánlatok lesznek a Műegyetemi Állásbörzén, de a gazdasági végzettségűek is kelendőek. Amerikától Ausztráliáig rengeteg ország várja a kalandvágyó fiatalokat.

Március 6-7-én, egy időpontban és egy helyszínen – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületében – rendezik meg a 34. Műegyetemi Állásbörzét és a 8. BME Külügyi Börzét. A közös szervezésnek köszönhetően közel 200 kiállító állásajánlatai, szakmai gyakorlati lehetőségei és külföldi ajánlatai közül válogathatnak a látogatók. A rendezvény első napján egy különleges rekordkísérletben is részt vehetnek a látogatók, a Magyar Villamos Művek és a Balkán Fanatik közreműködésével.

Az állásbörze elsősorban a frissdiplomás és diploma előtt álló pályakezdők számára jelent kiemelkedően hatékony karrierépítési lehetőséget, de a szakmai gyakorlati helyet kereső alsóbb évesek is több száz ajánlattal találkozhatnak a két napos rendezvényen. Az ajánlatok nagyrészt az informatikai, valamint a gépész- és villamosmérnöki végzettséggel rendelkezőknek szólnak, de a kiállító cégek 30-35 százaléka gazdasági végzettségűek jelentkezését is várja. A rendezvény kapuja mind a BME-ről, mind az egyéb felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók és végzősök számára nyitva áll.

A Műegyetemi Állásbörze társrendezvénye a Külügyi Börze, melynek célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a külföldi kutatói és tanulmányi ösztöndíjakat, pályázatokat, szakmai gyakorlatokat, nyári munkákat és oktatási programokat. Emellett a külhoni önkéntes lehetőségekre és nyelvtanfolyamokra vágyó BME-hallgatók is megtalálhatják a számításukat. Amerikától Ausztráliáig rengeteg ország várja a kalandvágyó fiatalokat.

A szervezők március 6-án (kedden), a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából egy különleges rekordkísérlettel várják a látogatókat, amely a Magyar Villamos Művek szervezésében és a Balkán Fanatik közreműködésével valósul meg. A délután háromkor kezdődő, megújuló energiával működtetett Balkán Fanatik koncerthez szükséges 1200 watt energia megtermelésében az MVM által biztosított áramfejlesztő kerékpárok és a látogatók kapják majd a főszerepet.

2012. tavaszi állásbörzék:

– 2012. március 6-7.: Műegyetemi Állásbörze és Külügyi Börze – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
– 2012. március 20.: Szent István Egyetem
– 2012. március 20-22.: Profession.hu Virtuális Állásbörze
– 2012. március 21.: Szegedi Tudományegyetem – Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje
– 2012. március 28.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi és Államtudományi Kar Állásbörze
– 2012. március 28-29.: Budapesti Corvinus Egyetem – KarrierExpo
– 2012. április 2-3.: Széchenyi István Egyetem
– 2012. április 4.: Miskolci Egyetem
– 2012. április 17.: Dunaújvárosi Főiskola
– 2012. április 17.: Kaposvári Egyetem Állásbörzéje
– 2012. április 18.: Kecskeméti Főiskola
– 2012. április 19.: Pannon Egyetem – Pannon Állásbörze
– 2012. április 25.: Pécsi Tudományegyetem

Hogyan készüljünk?

Az állásbörze egy olyan fórum az álláskeresőknek és a munkaadóknak, amelyen „körüludvarolhatják” egymást. Nem csupán az egyetemisták vadásznak munkaadókra, hanem fordítva is: a cégek a legjobbakat akarják megnyerni maguknak. Ez az a fórum, ahol fizikálisan is megjelenik az álláspiac. Az álláskeresők rövid idő alatt sok munkaadóval személyesen is kapcsolatba léphetnek. Éppen ezért érdemes kihasználni az ebben rejlő előnyöket.

Mivel több tucatnyi céghez érdemben nem lehet kimenni, a Diplomantul.hu magazin azt tanácsolja, hogy a rendezvény előtt érdemes ellátogatni a börze weboldalára, és megnézni, mely munkaadók jönnek és milyen pozícióra keresnek fiatalokat. Állítsunk fel prioritáslistát, lőjük be azt a 10-12 céget, amely érdekes számunkra. Ezt követően nézzünk utána a munkaadóknak, gyűjtsünk kérdéseket. Ha van konkrét álláshirdetés, akkor a cégre szabott önéletrajzot is összeállíthatunk. Két napos állásbörzén okos taktika lehet az első napon tájékozódni, a második napra pedig kész önéletrajzokkal érkezni, amit a hallottak alapján szabunk testre. Vannak azonban cégek, amelyek nem gyűjtenek a börzén papír alapú cv-t, hanem e-mailben vagy elektromos pályázati űrlapon várják a jelentkezéseket.

TÖBB EZER ÁLLÁSLEHETŐSÉG A PROFESSION.HU-N, KATT IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik