Pénzügy

Focimeccs is lesz a Kossuth téren

Több száz ember vonul végig Budapesten szerdán. A BKV szakszervezeteinek úti célja a városháza és a Parlament: a főpolgármesternek és a miniszterelnöknek adnak át egy-egy petíciót.

A február 7-ei demonstráció során átadott petícióra nem kaptunk semmiféle választ a cégvezetéstől – mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke az FN24-nek.

A február 22-ei akció nem a klasszikus értelemben vett demonstráció lesz, inkább felvonulás. Három helyszínről indulnak a tüntetők délután 2 órakor: a Keleti és a Nyugati pályaudvartól, illetve a Boráros térről, majd a Blaha Lujza téren találkoznak. Itt egyesül a tömeg, és együtt vonulnak a Városház utcába, hogy átadjanak a főpolgármesternek egy petíciót. Ezután a Kossuth térre indulnak, és Orbán Viktor miniszterelnöknek is átadják a követeléseiket. A Parlament előtt egy spontán focimeccset is lejátszanak a tüntetők.


BKV-menet nagyobb térképen való megjelenítése

Nemes Gábor elmondta, hogy a petíció szövege kissé más lesz, mint a korábbié, ugyanis az a munkaadónak készült. Meg szeretnék értetni a közvéleménnyel és a döntéshozókkal: nem a BKV dolgozói tehetnek arról, hogy finanszírozhatatlan a vállalat. „A Kollektív Szerződés felmondásával és a dolgozók bérének csökkentésével, vagy a jegyárak emelésével ez nem fog megoldódni”– tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Az alelnök nem akart számokat közölni, hogy hány embert várnak a demonstrációra, annyit azonban elmondott, hogy az akció hasonló támogatottságú lesz, mint a február 7-ei volt, több száz ember is jelen lehet. Hozzátette: minden engedélyt megkaptak, technikailag minden biztosított lesz.

Most a szerdára készülünk, de további lépéseket is fontolgatunk. Volt már szó sztrájkról is – hívta fel a figyelmet Nemes Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik